banner

Интересни места

arr

Българската история ще Ви върне десетки векове назад - до Плиска, Преслав и Велико Търново – старопрестолните градове на първите български ханове и царе; до изсечения в скалите барелеф на Мадарския конник; до Тракийското златно съкровище; до божествената тишина и мъдрост на Рилски Манастир и до градовете Копривщица, Мелник и Жеравна – живи легенди от периода на Българското Възраждане, въплътени в дърво, камък и багри.

Народните традиции… Ще ги доловите в уникалния ритъм, в мелодиката и хармонията на българските народни песни и песнопения. Ще ги почувствате със сърцето си в жизнерадостната атмосфера на обичаите и честванията. Ще ги откриете в неувяхващата красота на ръчно изработените занаятчийски изделия, във фините плетеници на керамичните винетки и дърворезбите, в преливащите от живи багри черги и майсторски изработените съдове от кована мед. Ще ги откриете в неповторимия вкус на българските кулинарни шедьоври и изтънчените аромати на българските вина. Традициите ще ви разкрият богатия духовен мир на страната.

Ще се прехласнете от очарованието на природните красоти в България… Удивителни скални образувания и тайнствени пещери; обляно от слънце крайбрежие със златист пясък, тихи заливчета и романтични носове... Величествени планини с ледени шапки по върховете, кристално чисти езера и уханни сенчести гори. България е известна и с минералните си извори (над 500) – водите на много от тях се използват за балнеолечение.

Наред с природните красоти на България – топло море с почти незабележими приливи и отливи, добре залесени брегове и обширни плажове с фин златист пясък, заслужават да се споменат и безбройните исторически и културни забележителности.

България ви очаква с пълни шепи слънчева светлина и топлина!